Poštovani posetioci sajta KultTura,

Sajt KultTura je jedinstveni onlajn kalendar i registar kulturnih dešavanja na teritoriji Grada Novog Sada. On je besplatan i namenjen je svim korisnicima koji su zainteresovani za jednostavnu i laku pretragu, i to po kategorijama, datumima i mestu održavanja.

 

Član 1

 

Komentarisanje i pristup sajtu radi objavljivanja događaja moguće je samo nakon uspešnog logovanja putem imejl adrese ili profila društvenih mreža.
Anonimnim korisnicima nije omogućeno komentarisanje sadržaja, kako bi se zaštitili interesi organizatora kulturnih dešavanja i korisnika sajta.

 

Član 2

 

Najoštrije je zabranjeno vređanje posetilaca i korisnika portala po bilo kom osnovu, uključujući posebno, vređanje po verskoj, nacionalnoj, rasnoj i političkoj osnovi. Zabranjeno je širenje mržnje, netrpeljivosti i diskriminacije.
Posetioci su dužni da se uzdrže od vređanja, rasprava i komunikacije koja bi ugrozila integritet ličnosti ostalih posetilaca.

 

Član 3

 

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima korisnika i posetilaca sajta KultTura ne izražavaju, ni u kom slučaju, stav uredništva sajta, niti su u bilo kom smislu uslovljeni i povezani sa ustanovama koje učestvuju u njegovoj realizaciji.
Mišljenja i stavovi izneti u komentarima korisnika isključiva su odgovornost lica koja su pored njih potpisana.
Uredništvo sajta će nastojati da spreči objavljivanje uvredljivih i drugih komentara kojim se ugrožavaju interesi drugih korisnika, ustanova ili pojedinaca.
U slučaju da do objavljivanja dođe, administratori sajta će iste komentare bez odlaganja obrisati.

 

Član 4

 

Podstičemo korisnike da diskutuju na temelju argumenata i da poštuju tuđe mišljenje.
Svaki korisnik ima pravo da slobodno iznosi svoje mišljenje i stav ukoliko poštuje pravila sajta i ukoliko njima ne ugrožava zakonom zaštićene interese drugih.

 

Član 5

 

Zabranjene su psovke i druge nepristojne reči u tekstovima komentara.
Zabranjena su korisnička imena koja u sebi sadrže nepristojne reči ili koja su po opštem uverenju neprihvatljiva za upotrebu.
Zabranjena je upotreba slika, simbola i oznaka koje su, sami po sebi, uvredljivi ili su uvredljivi u kontekstu komentara koji se objavljuje.
Zabranjeno je postavljanje linkova ka Warez i Torrent sajtovima u komentarima. Svaki sadržaj koji ima potencijalno piratsko poreklo biće uklonjeno sa sajta.

 

Član 6

 

Uredništvo sajta i administratori podstiču korisnike da svoja pitanja, kritike, pohvale i predloge upute direktno na internet adresu info@kulttura.rs
Administratori će nastojati da, u najkraćem mogućem roku odgovore na dobijenu poruku, u skladu sa tehničkim kapacitetima.

 

Član 7

 

Zabranjeno je iznošenje privatnih podataka.
Zabranjena je lična komunikacija i privatna rasprava između dva posetioca na mestima koja za to nisu predvidjena.
Zabranjeno je navođenje imena organizatora, korisnika ili uredništva sajta.
Komentari koji sadrže sve navedene informacije, u slučaju da budu objavljeni, biće obrisani bez odlaganja.

 

Član 8

 

Komentari koji predstavljlaju najgrublje kršenje prava privatnosti i mišljenja korisnika, organizatora i uredništva neće biti objavljeni. U slučaju da jesu, biće obrisani bez odlaganja.

 

Član 9

 

Zabranjene su objave koje predstavljanju neovlašćeno reklamiranje u bilo kojoj sekciji portala.
Upotreba portala u komercijalne svrhe, moguća je samo u dogovoru sa administratorima i uredništvom sajta. Ukoliko želite da reklamirate sadržaj koji nije direktno u skladu sa sadržajem sajta, uputite zahtev direktno na internet adresu info@kulttura.rs.
Ukoliko želite da se program ili manifestacija objavi na sajtu KultTura, neophodno je da popunite formular na naslovnoj stranici, klikom na polje Dodaj, ili da pošaljete privatnu poruku na imejl adresu: info@kulttura.rs.

Član 10

 

Pravila opcije +DODAJ na sajtu su sledeća:

  1. Sadržaj koji u sebi ima nepristojne reči, nepotvrđene informacije ili neispravnu mejl adresu organizatora sa kojim se ne mogu proveriti informacije, biće sankcionisan. Ukoliko unesete ispravnu imejl adresu, dobićete potvrdu da je sistem prihvatio vašu najavu, i da će je administrator pregledati.
  2. Naslov najave dešavanja treba da bude jasno definisan. Naslov i opis dešavanja ne treba pisati VELIKIM slovima, u celosti. Najava treba da bude detaljna, informativna i zanimljiva. Ukoliko je opis događaja preopširan za objavu, administrator zadržava pravo da prilagodi tekst prema mogućnostima na portalu, ali ne menjajući smisao sadržaja. Poželjno je da fotografije koje prilažete za svoj događaj budu jpg format, horizontalna orijentacija, idealne dimenzije ne manje od 300×300 piksela.
  3. Obavljujemo najave kulturnih, umetničkih, edukativnih dešavanja. Neće se objavljivati prijavljeni događaji ukoliko ih ne podnese sam organizator/autor, ne možete prijavljivati događaj u ime drugih ukoliko za njega ne snosite odgovornost. Administratori sajta neće objavljivati događaje koji spadaju u zabavu/noćni život, kurseve raznih vrsta (jer ne spadaju u postojeće kategorije na sajtu). Ne objavljujemo privatne najave (rođendane, veridbe, godišnjice i sl), ne objavljujemo najave koje nisu u direktnoj vezi sa Novi Sadom i bližom okolinom, ne objavljujemo političke proglase i sve što procenimo da nije za objavljivanje.
  4. Sve primljene najave moraju biti pregledane, prilagođene i proverene pre nego što budu objavljene. Administrator zadržava pravo da ne objavi sadržaj/najavljeni događaj, ukoliko smatra da je nepostojeći (lažno prijavljen).
  5. Na vreme šaljite svoj program. Administrator sajta zadržava pravo da ne objavi sadržaj čija je najava pristigla 3 dana pred sam događaj. Ovo je sve u skladu sa tehničkim kapacitetima i neophodnim proverama za sam najavljeni događaj.
  6. Portal KultTura nije odgovoran za eventualno otkazivanje događaja, promenu termina ili lokacije, ukoliko prethodno nije obavešten od strane organizatora/autora, najmanje 24 sata pre samog događaja.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, obratite se administratorima sajta na info [at] kulttura.rs.

 

Član 11

 

Ovaj Pravilnik je donet radi zaštite zakonom zaštićenih interesa i prava organizatora manifestacija, korisnika i posetilaca sajta.
Svi korisnici su dužni da ga se pridržavaju.
Svako ko odluči da komentariše ili da ažurira sadržaj unapred prihvata da će se ponašati u sklatu sa pravilima sajta.
Pravilnik će se tumačiti u najboljem interesu njegovih korisnika.