Pravila opcije +DODAJ na sajtu su sledeća:

  1. Sadržaj koji u sebi ima nepristojne reči, nepotvrđene informacije ili neispravnu mejl adresu organizatora sa kojim se ne mogu proveriti informacije, biće sankcionisan. Ukoliko unesete ispravnu imejl adresu, dobićete potvrdu da je sistem prihvatio vašu najavu, i da će je administrator pregledati.
  2. Naslov najave dešavanja treba da bude jasno definisan. Naslov i opis dešavanja ne treba pisati VELIKIM slovima, u celosti. Najava treba da bude detaljna, informativna i zanimljiva. Ukoliko je opis događaja preopširan za objavu, administrator zadržava pravo da prilagodi tekst prema mogućnostima na portalu, ali ne menjajući smisao sadržaja. Poželjno je da fotografije koje prilažete za svoj događaj budu jpg format, horizontalna orijentacija, idealne dimenzije ne manje od 300×300 piksela.
  3. Obavljujemo najave kulturnih, umetničkih, edukativnih dešavanja. Neće se objavljivati prijavljeni događaji ukoliko ih ne podnese sam organizator/autor, ne možete prijavljivati događaj u ime drugih ukoliko za njega ne snosite odgovornost. Administratori sajta neće objavljivati događaje koji spadaju u zabavu/noćni život, kurseve raznih vrsta (jer ne spadaju u postojeće kategorije na sajtu). Ne objavljujemo privatne najave (rođendane, veridbe, godišnjice i sl), ne objavljujemo najave koje nisu u direktnoj vezi sa Novi Sadom i bližom okolinom, ne objavljujemo političke proglase i sve što procenimo da nije za objavljivanje.
  4. Sve primljene najave moraju biti pregledane, prilagođene i proverene pre nego što budu objavljene. Administrator zadržava pravo da ne objavi sadržaj/najavljeni događaj, ukoliko smatra da je nepostojeći (lažno prijavljen).
  5. Na vreme šaljite svoj program. Administrator sajta zadržava pravo da ne objavi sadržaj čija je najava pristigla 3 dana pred sam događaj. Ovo je sve u skladu sa tehničkim kapacitetima i neophodnim proverama za sam najavljeni događaj.
  6. Portal KultTura nije odgovoran za eventualno otkazivanje događaja, promenu termina ili lokacije, ukoliko prethodno nije obavešten od strane organizatora/autora, najmanje 24 sata pre samog događaja.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, obratite se administratorima sajta na info [at] kulttura.rs